Miksi ilmastointi kannattaa huoltaa säännöllisesti?

– Suositus olisi että ilmastointihuolto tehdään vähintään kahden vuoden välein tai useamminkin, jos ilmastoinnin teho heikkenee aiemmin, järjestelmästä kuuluu asiaankuulumattomia ääniä tai ilmastoinnista tulee autoon pahaa hajua.

-Ilmastointilaitteen toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäainetta voi haihtua ja usein haihtuukin ilmastointilaitteesta noin 10 prosenttia vuodessa. 

Huollossa järjestelmästä poistetaan kosteus ja kylmäaine vaihdetaan.

– Kosteuden poistaminen on tärkeää, koska kosteus järjestelmässä edesauttaa sisäistä korroosiota. Korroosion irrottamat epäpuhtaudet ynnä muut kulkeutuvat kompressoriin ja hajottavat sen. Huomaa, että ilmastointihuolto ei useinkaan kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, vaan se on muistettava tilata lisätyönä. Lisäksi ilmastointihuollon yhteydessä on hyvä tehdä ilmastointilaitteen höyrystimen ja raitisilmakanavien desinfiointi.

– Säännöllisten ilmastointihuoltojen lisäksi on muistettava vaihtaa raitisilmasuodatin säännöllisesti huolto-ohjelman mukaan. Raitisilmasuodatin estää epäpuhtauksien pääsyn kennolle. Mikäli suodatin jää vaihtamatta, kenno alkaa homehtua.