Tietosuojaseloste

 

Karla monimerkkihuollon tietosuojaseloste

Karla liiketoimintaa harjoittavat Satakunnan Osuuskauppa, PP-Auto Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo.

KARLA ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJAINFORMAATIO

 

Karlan asiakasrekisterissä hallinnoidaan tietoja, huollossamme asioineista asiakkaista. Asiakastietojen rekisterinpitäjänä toimii em Karla liiketoimintaa harjoittavat yritykset

Millaisia henkilötietoja keräämme sinusta

Karla monimerkkihuollossa käsittelemme henkilötietojasi varaosamyynnin, auton huollon ja takuu- tai muun korjauksen yhteydessä. Ylläpidämme myös tietoja antamastasi markkinointisuostumuksesta tai –kiellosta.

Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi

Käytämme Karla monimerkkihuollon asiakasrekisterissä olevia henkilötietojasi asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen osana huolto- ja korjaus prosessejamme.
Monimerkkihuollon prosessissa käsittelemme henkilötietojasi varaosamyynnin, auton huollon tai muun korjauksen, tai muun hankkimasi palvelun kuten rengashotellin toteuttamiseksi.
Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle suoramarkkinointia monimerkkihuollon kampanjoista, tarjouksista ja tapahtumista.

Mistä saamme henkilötietojasi

Monimerkkihuollon asiakasrekisterissä olevat henkilötietosi ovat pääosin sinun itsesi antamia auton huollon tai korjauksen yhteydessä. Haemme auton tietoja myös Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) ajoneuvotietorekisteristä. Vakuutusyhtiöltä saamme auton vakuutuksen liittyviä tietoja.
Sinulla on milloin vain oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin tekemällä ilmoitus rekisterinpitäjälle tietosuoja.satakunta@sok.fi
Päivitämme muuttuneet nimi- ja yhteystiedot pyynnöstäsi. Tietosi päivittyvät myös tekemäsi tarjouspyynnön, tilauksen tai huollon ajanvarauksen yhteydessä.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet

Monimerkkihuollon asiakasrekisterin henkilötietoja käsitellään huollon tai muun jälkimarkkinoinnin sopimuksen toteuttamiseksi.
Suoramarkkinointia voimme lähettää sinulle antamasi suostumuksen perusteella.

Kuka käsittelee henkilötietojasi

Tietojasi käsittelevät ainoastaan sellaiset Karla monimerkkihuollon työntekijät, joiden työtehtäviin se kuuluu. Käsittelemme henkilötietoasi aina huolellisesti ja noudatamme hyvää tietojenkäsittelytapaa.
Luovutamme henkilötietojasi lakisääteisesti Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille ja vakuutusyhtiöille.
Lisäksi voimme luovuttaa tietoa S-ryhmän sisällä Bonuksen maksamista varten.

Sinun oikeutesi

Saat tietoa henkilötietojesi käsittelystä tästä tietosuojainformaatiosta ja tarkemmin rekisterin tietosuojaselosteesta.
Sinulla on oikeus saada pääsy omiin tietoihisi. Helpoimmin teet sen tekemällä tietopyynnön sähköisellä verkkolomakkeellamme. Voit korjata virheellisiä ja puutteellisia asiakastietojasi ottamalla yhteyttä automyyntiimme tai huoltoon.
Sinulla on oikeus kieltää rekisterin tietojen perusteella tehtävä suoramarkkinointi.
Sinulla on oikeus saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksista. Ilmoitamme sinulle viipymättä, mikäli meillä tapahtuisi tietoturvaloukkaus, joka voisi uhata vakavasti sinun yksityiselämääsi.

Henkilötietojen käsittelyn vaikutukset sinulle ja miten henkilötietojasi suojataan

Suojaamme henkilötietojasi huolellisesti koko niiden elinkaaren ajan käyttämällä asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvallisuuskeinoja. Autokaupan järjestelmätoimittajat käsittelevät henkilötietojasi tietoturvallisissa palvelintiloissa. Pääsyä henkilötietoihin on rajoitettu ja henkilöstöllä on salassapitovelvollisuus.
S-ryhmässä suojaamme henkilötietojasi muun muassa ennakoivalla riskienhallinnalla ja turvallisuussuunnittelulla, tietoliikenteen suojakeinoin ja käyttämällä turvallisia laitetiloja, kulunvalvontaa ja turvallisuusjärjestelmiä. Henkilötietoja sisältävät fyysiset asiakirjat säilytetään alkukäsittelyn jälkeen lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa. Käyttöoikeuksien myöntäminen ja seuranta ovat hallittuja. Koulutamme henkilötietojen käsittelyyn osallistuvaa henkilökuntaamme säännöllisesti ja huolehdimme siitä, että myös yhteistyökumppaniemme henkilöstö ymmärtää henkilötietojen luottamuksellisen luonteen ja turvallisen käsittelyn merkityksen. Valitsemme käyttämämme alihankkijat huolellisesti. Päivitämme jatkuvasti sisäisiä käytäntöjämme ja ohjeitamme.
Jos kaikista suojatoimistamme huolimatta henkilötietosi joutuisivat vääriin käsiin, on mahdollista, kuten muissakin henkilötietoja käyttävissä palveluissa, että henkilöllisyytesi varastetaan. Jos havaitsemme tällaisen tapahtuman, ryhdymme viipymättä selvittämään sitä ja pyrimme estämään aiheutuvat vahingot. Informoimme tietoturvaloukkauksesta tarvittavia viranomaisia ja sinua lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Säilytämme tietoja sinusta vähintään asiakassuhteen keston ajan. Poistamme kuitenkin säännöllisesti vanhentuneita tietoja. Asiakassuhteen päättymisen jälkeen säilytysaika riippuu tiedosta ja sen käyttötarkoituksesta.
Pyrimme pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeina ja ajantasaisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja. Kehotamme sinua kuitenkin aika ajoin tarkastamaan tietojesi ajantasaisuuden ja päivittämään muuttuneet ja puutteelliset tietosi.

Mihin voit ottaa yhteyttä

Karla monimerkkihuollon asiakasrekisteriin liittyvissä kysymyksissä: tietosuoja.satakunta@sok.fi

Voit myös aina epäselvissä tilanteissa ottaa yhteyttä valvovaan viranomaiseen. Katso tarkemmin http://www.tietosuoja.fi.