Tietosuojaseloste

Palin Oy:n Tietosuojaseloste

Satakunta-konserni

Satakunta-konsernissa liiketoimintaa harjoittavat Satakunnan Osuuskauppa ja Palin Oy. Satakunta-konserni on osa S-Ryhmää ja siihen kuuluu myös kiinteistöyhtiöitä.

Satakunnan Osuuskauppa

Satakunnan Osuuskauppa on satakuntalaisten ihmisten omistama satakuntalainen yritys, joka toimii osuuskuntapohjalla. Sen toiminta-ajatuksena on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajilleen. Toimialat ovat market- ja tavaratalokauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa.

Palin Oy - AutoPalin, Satakunnan Autotalo ja Karla

Palin Oy:n muodostavat AutoPalin merkkiliikkeet, Satakunnan Autotalo sekä Karla-monimerkkihuoltoketjun toimipisteet Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

PALIN OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJAINFORMAATIO


Palin Oy:n asiakasrekisterissä hallinnoidaan tietoja auton hankkineista, tarjouspyynnön jättäneistä, vaihtoautoa tarjonneista, huollossamme tai katsastuksessamme asioineista asiakkaista. Asiakastietojen rekisterinpitäjänä toimii Palin Oy, Itäkeskuksenkaari 1, 28130
 
 
Millaisia henkilötietoja keräämme sinusta


Autokaupan asiakasrekisterissä käsitellään auton hankintaan tai vaihtoon liittyen yhteystietojasi, tietoja mahdollisesta vaihtoautosta sekä rahoituksessa, auton vakuuttamisessa tai rekisteröinnissä tarvittavia henkilötietoja. Jälkimarkkinoinnissa käsittelemme henkilötietojasi varaosamyynnin, auton huollon ja takuu- tai muun korjauksen yhteydessä. Ylläpidämme myös tietoja antamastasi markkinointisuostumuksesta tai –kiellosta.
 
Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi


Käytämme autokaupan asiakasrekisterissä olevia henkilötietojasi autokaupan asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen osana automyynti- ja jälkimarkkinointiprosessejamme.
Autonmyyntiprosessissa käsittelemme uuden tai vaihtoauton hankintaan, rekisteröintiin ja vakuuttamiseen liittyviä henkilötietojasi. Jälkimarkkinointiprosessissa käsittelemme henkilötietojasi varaosamyynnin, auton huollon tai muun korjauksen, tai muun hankkimasi palvelun kuten rengashotellin toteuttamiseksi. Katsastusprosessissa käsittelemme henkilötietojasi katsastuksen ajanvarauksen toteuttamiseksi.
Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle suoramarkkinointia autokaupan palveluiden ja tuotteiden markkinoimiseksi, tapahtumakutsujen lähettämiseksi tai kontaktoidessamme potentiaalisia asiakkaita.
 
Mistä saamme henkilötietojasi


Autokaupan asiakasrekisterissä olevat henkilötietosi ovat pääosin sinun itsesi antamia auton hankinnan yhteydessä, suoramarkkinointisuostumuksena tai pyytäessäsi tarjousta autosta, sen huollosta tai katsastuksesta. Haemme auton tietoja myös Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) ajoneuvotietorekisteristä. Rahoitusyhtiöltä saamme tietoja hyväksytystä tai hylätystä rahoitushakemuksesta sekä vakuutusyhtiöltä saamme auton vakuutuksen liittyviä tietoja.
Mikäli autosi on takaisinkutsun kohteena, saamme listan kutsuttavista autoista joko automerkin maahantuojalta tai Trafilta.
Sinulla on milloin vain oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin tekemällä ilmoitus rekisterinpitäjälle tietosuoja.satakunta@sok.fi
Päivitämme muuttuneet nimi- ja yhteystiedot pyynnöstäsi. Tietosi päivittyvät myös tekemäsi tarjouspyynnön, tilauksen tai huollon ajanvarauksen yhteydessä.
 
Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet


Autokaupan asiakasrekisterin henkilötietoja käsitellään auton tilaus- ja kauppasopimuksen, osamaksusopimuksen, katsastuksen, huollon tai muun jälkimarkkinoinnin sopimuksen toteuttamiseksi. Tämän lisäksi esimerkiksi kauppalaki, laki autovakuutuksista ja laki auton rekisteröinnistä velvoittaa meitä käsittelemään henkilötietojasi.
Suoramarkkinointia voimme lähettää sinulle antamasi suostumuksen perusteella.
 
Kuka käsittelee henkilötietojasi


Tietojasi käsittelevät ainoastaan sellaiset Palin Oy:n sekä muiden S-ryhmän yritysten tai palveluntarjoajimme työntekijät, joiden työtehtäviin se kuuluu. Käsittelemme henkilötietoasi aina huolellisesti ja noudatamme hyvää tietojenkäsittelytapaa.
Luovutamme henkilötietojasi lakisääteisesti Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille ja vakuutusyhtiöille. Luovutamme tietoa rahoitusyhtiölle osamaksurahoitusta varten sekä toteutuneista uuden auton kaupoista automerkin maahantuojalle takuu- ja sopimusehtojen mukaisesti.
Lisäksi voimme luovuttaa tietoa S-ryhmän sisällä automyynnin tai huollon osamaksurahoituksen laskutusta ja Bonuksen maksamista varten.
 
Sinun oikeutesi


Saat tietoa henkilötietojesi käsittelystä tästä tietosuojainformaatiosta ja tarkemmin rekisterin tietosuojaselosteesta.
Sinulla on oikeus saada pääsy omiin tietoihisi. Helpoimmin teet sen tekemällä tietopyynnön sähköisellä verkkolomakkeellamme. Voit korjata virheellisiä ja puutteellisia asiakastietojasi ottamalla yhteyttä automyyntiimme tai huoltoon.
Sinulla on oikeus kieltää rekisterin tietojen perusteella tehtävä suoramarkkinointi.
Sinulla on oikeus saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksista. Ilmoitamme sinulle viipymättä, mikäli meillä tapahtuisi tietoturvaloukkaus, joka voisi uhata vakavasti sinun yksityiselämääsi.
 
Henkilötietojen käsittelyn vaikutukset sinulle ja miten henkilötietojasi suojataan


Suojaamme henkilötietojasi huolellisesti koko niiden elinkaaren ajan käyttämällä asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvallisuuskeinoja. Autokaupan järjestelmätoimittajat käsittelevät henkilötietojasi tietoturvallisissa palvelintiloissa. Pääsyä henkilötietoihin on rajoitettu ja henkilöstöllä on salassapitovelvollisuus.
S-ryhmässä suojaamme henkilötietojasi muun muassa ennakoivalla riskienhallinnalla ja turvallisuussuunnittelulla, tietoliikenteen suojakeinoin ja käyttämällä turvallisia laitetiloja, kulunvalvontaa ja turvallisuusjärjestelmiä. Henkilötietoja sisältävät fyysiset asiakirjat säilytetään alkukäsittelyn jälkeen lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa. Käyttöoikeuksien myöntäminen ja seuranta ovat hallittuja. Koulutamme henkilötietojen käsittelyyn osallistuvaa henkilökuntaamme säännöllisesti ja huolehdimme siitä, että myös yhteistyökumppaniemme henkilöstö ymmärtää henkilötietojen luottamuksellisen luonteen ja turvallisen käsittelyn merkityksen. Valitsemme käyttämämme alihankkijat huolellisesti. Päivitämme jatkuvasti sisäisiä käytäntöjämme ja ohjeitamme.
Jos kaikista suojatoimistamme huolimatta henkilötietosi joutuisivat vääriin käsiin, on mahdollista, kuten muissakin henkilötietoja käyttävissä palveluissa, että henkilöllisyytesi varastetaan. Jos havaitsemme tällaisen tapahtuman, ryhdymme viipymättä selvittämään sitä ja pyrimme estämään aiheutuvat vahingot. Informoimme tietoturvaloukkauksesta tarvittavia viranomaisia ja sinua lainsäädännön vaatimusten mukaisesti. 
 
Kuinka kauan säilytämme tietojasi


Säilytämme tietoja sinusta vähintään asiakassuhteen keston ajan. Poistamme kuitenkin säännöllisesti vanhentuneita tietoja. Asiakassuhteen päättymisen jälkeen säilytysaika riippuu tiedosta ja sen käyttötarkoituksesta.
Pyrimme pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeina ja ajantasaisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja. Kehotamme sinua kuitenkin aika ajoin tarkastamaan tietojesi ajantasaisuuden ja päivittämään muuttuneet ja puutteelliset tietosi.
 
Mihin voit ottaa yhteyttä


Autokaupan asiakasrekisteriin liittyvissä kysymyksissä: tietosuoja.satakunta@sok.fi

Voit myös aina epäselvissä tilanteissa ottaa yhteyttä valvovaan viranomaiseen. Katso tarkemmin http://www.tietosuoja.fi.